Ga naar hoofdinhoud

Maistro Polo winnaar hengstenkeuring Groninger paard

Maistro Polo Foto: Claudia Dermois

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse hengstenkeuring van het type Groninger paard plaats in Tolbert. De zesjarige hengst Maistro Polo (v. Macho Polo) werd tot winnaar uitgeroepen. De twee jonge driejarige hengsten Maximus (v. Macho Polo) en Epke werden aangewezen.

Het huidige hengstenbestand van het Groninger paard is te krap, waardoor inteelt dreigt. Als deze twee aangewezen hengsten gezond genoeg blijken om als dekhengst te worden ingezet, kan de Vereniging het Groninger Paard verder werken aan het vergroten van een kwaliteitsvolle populatie.

Fokdoel

De Vereniging het Groninger Paard streeft ernaar om het oude type Groninger paard te behouden. Er wordt niet alleen ingezet op het sterke en zware voorkomen van het paard, maar een kalm, vriendelijk en werklustig karakter is ook belangrijk. De hengsten worden streng gekeurd en van de fokmerries worden de kwaliteiten en de gebreken geregistreerd. Hierdoor is het mogelijk om te fokken op gezonde en sterke paarden voor een levensvatbare populatie Groningers.

Bron: Persbericht Groninger paard

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook