Ga naar hoofdinhoud

Volledige video Sezuan-zoon Secret online

Update
Secret (v. Sezuan) - Foto: Still YouTube.com

De 20 seconden durende video van de Sezuan-zoon Secret (mv. St. Moritz) maakte vorig weekend de tongen los. Alleen op basis van dat korte filmpje stroomden de dekaanvragen bij Gestüt WM al binnen. Inmiddels staat de volledige video online.  

Eckhard Wahlers, eigenaar van de hengst, vertelt dat hij niet mag klagen over de dekaanvragen. “De eerste merries zijn ook al gedekt.”

Dat terwijl de hengst nog niet volledig is goedgekeurd. Het Oldenburger Verband keurde hem op 12 januari op een thuiskeuring bij Gestüt WM voorlopig goed, maar hij moet nog een test lopen voor een volledig dekbrevet. Wahlers vertelt dat de hengst is aangemeld voor de veertiendagentest in Schlieckau die op 3 april begint.

Ontdekt bij de fokker

Wahlers, die dolblij is met de driejarige hengst, kocht hem afgelopen najaar direct bij de fokker Hubert Vogler. “Ik kreeg een tip van een vriend over deze hengst. Ik ben toen gaan kijken en heb hem direct gekocht.”

Niet op Zuid-Duitse keuring

Zodoende verscheen Secret niet op de voorselectie voor de Zuid-Duitse hengstenkeuring in Donzdorf, waarvoor hij was aangemeld door zijn fokker. “We wilden Secret voor ons eigen station behouden en zodoende hebben we besloten om hem terug te trekken voor die voorselectie en hem later aan huis te laten keuren. Daarbij zitten wij in de buurt van Hamburg en zitten onze fokkers meer in Oldenburg en Hannover.”

Onderwerp van gesprek

Ook marketingtechnisch was het een handige zet van Gestüt WM: net voor aanvang van het dekseizoen is Secret onderwerp van gesprek bij veel fokkers, terwijl een groot aantal van de dit najaar goedgekeurde hengsten alweer in de vergetelheid is geraakt.

Live is de hengst te zien op de hengstenshow van Gestüt WM, die dit jaar op 1 april wordt georganiseerd. Net voor aanvang van de veertiendagentest in Schlieckau.

Volledige video


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook