Ga naar hoofdinhoud

Folinda overtuigende winnares vrijspringen in Saasveld *video*

Vrijspringen
Folinda was gisteravond in de Ankerhal in Saasveld de grote winnares van de vrijspringcompetitie van de Rijpaardenfokvereniging Twente. De dochter van Van Gogh stak niet alleen met kop en schouders uit boven haar driejarige leeftijdgenoten, ook de beste vierjarige – de Mermus R-dochter Easy Niki – kon geen partij geven.

W. Luttikhuis uit Tilligte is de fokker en eigenaar van overall winnares Folinda (Van Gogh x Ahorn). De merrie uit de Zolinda-stam, die werd opgebouwd door wijlen Aloys Bolscher, kreeg van de juryleden Egbert Schep en Willem Greve 50 punten, waaronder een 9 voor de techniek.

De fantastisch gefokte Freule TN (Baloubet du Rouet x Clinton) van fokker Team Nijhof en eigenaar H. Bosch onderscheidde zich met haar explosieve afdruk en werd met 48 punten tweede. Een goede bekende van de vrijspringcompetitie in Saasveld, Toon Holkenborg uit Haaksbergen, eindigde met zijn fokproduct Fadessa H2 (Quality Time x Padinus) als derde (45,5).

Het oranje lint bij de vierjarigen was voor Easy Niki (Mermus R x Kalypso) van f/e B. Halfman. Met een complete presentatie verzamelde deze goed gebouwde bruine merrie 47,5 punt. Ezakendy (Canturano x Calvados) van T. Krone werd tweede, maar had de zege kunnen pakken als haar galop beter was geweest. Dankzij haar geweldige manier van springen ontstond een totaal van 45,5. Eén puntje minder was er voor de als derde geëindigde Eaglantine, een dochter van de veulenboekhengst Zappa. Mandy Bordas is de fokster, René Kamphuis de eigenaar.

Klik hier voor het videoverslag.

Lees woensdag meer over de vrijspringcompetitie in Saasveld in De Paardenkrant.

Bron: Horses / De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook