Ga naar hoofdinhoud

Fonq en Valverde winnen op Westfalen Woche

Fonq onder Ann-Christin Wienkamp Foto Equitaris.de/Wegener

In Münster-Handorf werd de Westfalen Woche gisteren geopend met overwinningen van Eugène Reesinks Fonq bij de driejarige en de Reesinks fokproduct Valverde bij de vierjarige hengsten. In handen van Ann-Christin Wienkamp liep Fonq naar een score van 8.60. Eva Möller zat in het zadel Valverde en kreeg een totaal van 9.0.

De opvallende Fürst Fohlenhof-zoon Fonq van Eugène Reesink was een van de publiekslievelingen op de KWPN hengstenkeuring en werd voor het verrichtingsonderzoek aangewezen. Reesink besloot hem daar niet naar toe te brengen, maar stelde hem voor in Oldenburg waar hij zijn dekbrevet haalde.

9 voor de stap

Gisteren won de hengst overtuigend bij de driejarige hengsten in handen van Ann-Christin Wienkamp. Fonq kreeg een 9 voor de stap en voor de draf en galop een 8,5. Hetzelfde cijfer kreeg hij ook voor africhting en exterieur wat hem op een totaal van 8,60 bracht.

Escolar drukt stempel

Dressuurvererver Escolar leverde de hengsten op de plaatsen twee, drie en vier. Emanuel (uit moeder van Lauries Crusador) onder Lukas Fischer kwam tot 8,2, Escalito scoorde 8,1 en El Corazon een 8.

Valverde wint met 9

Bij de vierjarige hengsten won de Westfaalse kampioen van 2016 Valverde. Eva Möller stuurde het fokproduct van Eugène Reesink naar een topscore van een 9. De zoon van Vitalis kreeg het hoogste cijfer, een 9,5, voor de galop. Voor de draf, africhting en exterieur een 9 en voor de sta een 8,5.

Valverde Foto Equitaris.de/Wegener

Zoon Bretton Woods

De tweede plaats ging met 8,40 naar de Bretton Woods-zoon Birmingham onder Janina Tietze. Ook in deze rubriek drukte Escolar zijn stempel. Zijn zonen Etro en Gut Neuenhof’s Etoile (uit de KWPN-merrie Anky van de Grote Goor) werden derde en vierde. Etro scoorde 8,30 en Gut Neuenhof’s Etoile kreeg 8,20.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Hengste Equitaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook