Ga naar hoofdinhoud

For Pleasure: Laatbloeier die zijn tijd ver vooruit was

Exclusief
For Pleasure met Marcus Ehning Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
For Pleasure stierf in 2011, maar is na zijn dood invloedrijker dan ooit. ‘De legende leeft’, is de slogan op de website van Brigitte Zilling, die het diepvriessperma van de hengst verkoopt. Vijf jaar na zijn dood is die slogan actueler dan ooit: For Pleasure had met acht kinderen en kleinkinderen de meeste nakomelingen in Rio en op de dynamische HorseTelex Results vererverranking ging de in 1986 geboren hengst vorige week Cornet Obolensky voorbij. Daarmee kan de hengst zich de succesvolste springpaardenvererver van het moment noemen.

“Tja, het was altijd al een laatbloeier”, zegt Zilling in een interview dat deze week te lezen is in Paardenkrant-Horses.nl.

For Pleasure (v. Furioso II) werd op 14 januari 1986 geboren bij wijlen Robert Diestel in Adelheidsdorf-Großmoor in de buurt van Celle.

Diestel geloofde heilig in zijn hengst, die hij had gefokt door de merrie Gigantin (Grannus x Goya x Fernjäger) aan te paren met de SF-hengst Furioso II, die in 1985 voor het laatste jaar bij Georg Vorwerk in Oldenburg stond. Een jaar later werd de invloedrijke hengst verpacht aan Leon Melchior, waar hij in 1986 (het geboortejaar van For Pleasure) kwam te overlijden.

“Robert Diestel heeft vanaf het begin in For Pleasure geloofd. Hij wist dat hij iets heel bijzonders had gefokt en wilde dat alleen de beste ruiters op hem zaten en de beste merries met hem aangepaard werden, daarom heeft hij hem nooit openbaar in de dekdienst aangeboden”, zegt Zilling.

Hoe de hengst zich toch heeft kunnen ontwikkelen tot de succesvolste springpaardenvererver ter wereld lees je deze week in Paardenkrant-Horses.nl. Klik hier voor de online versie. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.