For Romance-zoon Fabergé EP kampioen hengstenkeuring Oostenrijk

Fabergé EP v. For Romance I Foto Facebook AWÖ - TEAM myrtill

Op de hengstenkeuring van het Oostenrijkse Warmbloedpaarden stamboek, AWÖ, werd dit weekend Fabergé EP gekroond tot kampioen. De driejarige is een zoon van For Romance I uit een Oostenrijkse merrielijn. Het reserve kampioenschap ging naar de springhengst Cornet P (Capistrano x Julio Mariner xx).

Voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Dr. Peter Zechner was tevreden over de jonge hengsten: “We hebben een aantal goede hengsten gezien die duidelijk de magische grens van 7,5 overschreden. Maar een stak er met kop en schouders boven uit.” Zechner sprak over Fabergé EP. “De hengst komt uit een zeer goede moederstam en heeft een mooi sportexterieur met goede gangen. Vooral de galop is uitmuntend en hij heeft bijna een perfecte draf.”

Veulenkampioen

Als veulen was de donkerbruine hengst al kampioen in Oostenrijk. Moeder Timba (Literat x Balfour xx) liep in de S-dressuur en was ook al eens reservekampioen op de keuring.

Cornet P reservekampioen

De reservetitel ging naar Cornet P, een zoon van Capistrano uit een Julio Mariner xx-moeder. De driejarige hengst is al in Westfalen goedgekeurd. De schimmel overtuigde met het vrijspringen.

Kannan-zoon Jeverano

Verder werd onder meer de KWPN gefokte Hofwiesergut’s Jeverano goedgekeurd. De vierjarige hengst is door A. J. Keppel uit Paulowna gefokte zoon van Kannan uit een Quick Star-moeder. Ook de Trakehner premiehengst  Schneetänzer (v. Millennium) die in oktober zijn dekbrevet in Duitsland kreeg, werd goedgekeurd.

Bron Pferdezucht Austria

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.