Ga naar hoofdinhoud

Four Legends en Ferdeaux stevenen af op confrontatie

Four Legends met Marieke van der Putten. Foto: Melanie Brevink

De finale van de Isah Hengstencompetie op de KWPN-hengstenkeuring belooft heel spannend te gaan worden. Na de overwinning van Ferdeaux in Roosendaal was het vandaag in Zuidbroek weer Four Legends KS die met 84 punten het voortouw nam. Met slechts één puntje voorsprong op Kirsten Brouwer en Ferdeaux pakten Marieke van der Putten en Four Legends hun tweede competitieoverwinning.

Daarmee gaat de zoon van Wynton – met alleen de finale in Den Bosch nog te gaan – met klein verschil aan de leiding in de hengstencompetitie klasse M dressuur. Monique Peutz en Christa Larmoyeur roemden vanmorgen in de Van der Valk-hal de ruimte en lossigheid in de stap van Four Legends. Toch kreeg dit onderdeel nog de laagste score, een 8. Voor alle overigen onderdelen verschenen 8,5-en op het scorebord. “In draf bewoog Four Legends heel mooi aan elkaar en toonde een goed bergop beeld”, aldus jurylid Monique Peutz. In galop strooide de hengst onder Marieke van der Putten met zijn kracht en gedragenheid, waardoor de overgangen en het schakelen heel goed uit de verf kwamen.

In de kleine, gezellige hal vonden de hengsten de korte zijde bij A vaak nogal eng. Dat kostte Ferdeaux de kop. De Bordeaux-zoon stak nog niet eerder in zo’n bloedvorm als vandaag. Op zijn amazone gericht en ontspannen marcheerde de hengst op indrukwekkende wijze door de proef. Maar tot twee keer toe kwam Ferdeaux wat terug in voltes richting die spannende hoek, wat tot uitdrukking kwam in de cijfers voor galop en harmonie. De cijfers voor het optreden van Kirsten Brouwer en Ferdeaux waren bijna gelijk aan die van winnaar Four Legends. Alleen de 8 voor harmonie week een half puntje af van de beoordeling van Four Legends.

De derde plaats was verrassend voor Firestone (79). Maar de Johnon-zoon was in Zuidbroek dan ook in supervorm. Met veel meer gedragenheid en oprichting ging de fraaie hengst door de baan. “De hengst bleef mooi bovenin en was stil in de aanleuning”, aldus jurywoordvoerder Monique Peutz. In het schouderbinnenwaarts moet Firestone nog meer gedragenheid ontwikkelen.

Electron was onder Annemarie Brouwer de enige deelnemer in de klasse Z. Volgens de juryleden is de Ampère-zoon achter heel actief, maar moet hij wat krachtiger worden en iets meer balans krijgen. Ook Electron was aan de korte zijde bij A afgeleid, waardoor de eerste contragalop mislukte. De waardering van deze verder mooie proef was 72 punten.

Uitslag

Klasse M:

  1. Four Legends KS/Marieke van der Putten 84
  2. Ferdeaux/Kirsten Brouwer 83
  3. Firestone/Joyce Lenaerts 81
  4. Decor Ferdinand/Mirelle van Kemenade 79
  5. Fellini/Joyce Lenaerts 76
  6. Feel Good/Marlou de Ruijter 72

Klasse Z:

Electron/Annemarie Brouwer 72

Bron: Horses

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook