Ga naar hoofdinhoud

Four Legends ook onder Van Ommen naar winst

Philip van Ommen, hier met Four Legends. Foto Melanie Brevink-van Dijk

Met 82 punten schreef de KWPN-hengst Four Legends zojuist de klasse Z van de Isah Hengstencompetitie op zijn naam. Na de verkoop van Four Legends op de extra editie van de Ecxellent Dressage Sales, afgelopen zomer op het WK in Ermelo, is de hengst onder het zadel gekomen van Philip van Ommen.

De hengst liet onder de stalruiter van Judy de Winter een goede draftour zien, wat met een 9 werd gewaardeerd. Maar in de verzamelde stap miste Four Legends soms de takt en in galop had de hengst meer lichaamsgebruik moeten laten zien. Hierdoor ontstond ook een fout bij de eerste wissel.

Gunstige cijfers

De cijfers pakten echter gunstig uit voor de zoon van Wynton. Adriaan Hamoen en Gert van den Hoorn gaven een 8 voor de galop, ondanks de nog weinig bevestigde oefeningen en ook de harmonie werd met een hoog cijfer (8,5) gewaardeerd, hoewel de proef niet foutloos was en de hengst soms met een open mond liep.

Foundation

De overwinning had ook kunnen gaan naar de als tweede geplaatste Foundation. De United-zoon liep onder Franka Loos een foutloze, harmonieuze proef met veel impuls. De hengst bleef daarbij mooi op lengte en voerde de oefeningen goed uit. Maar de jury wilde meer ruggebruik zien in draf (8) en bekritiseerde het taktverlies in de verzamelde stap (7,5). Het totaal voor Foundation kwam uit op 79.

Feel Good en Electron

De grote Feel Good (76), gereden door Marlou de Ruijter, had ten opzichte van vorig jaar aan kracht gewonnen (76), de Ampère-zoon Electron eindigde met Franka Loos als vierde (72).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook