Ga naar hoofdinhoud

Franklin-festival op Nordic International Sales met twee kinderen voor ruim een ton

Fellini v. Franklin x Sezuan Foto Nordic International Sales

Op de tweede editie van de Nordic International Sales op de terreinen van Helgstrand Dressage in Denemarken werden records gebroken. Op de veiling, wat een heus Franklin-festival genoemd kon worden, werden gisteren twee veulens van de KWPN-hengst verkocht voor meer dan 100.000 euro. De duurste was het merrieveulen Fellini uit een dochter van drievoudig wereldkampioene Fiontini, ze werd voor 115.000 euro afgeslagen. Faretti II bracht 102.000 euro op.

Het merrieveulen Fellini, gefokt door Henrik Hansen, heeft een unieke afstamming. Haar moeder Souvernir heeft als beide ouders wereldkampioenen. Zowel vader Sezuan als moeder Fiontini lukte het om drie maal op rij wereldkampioen te worden bij de jonge dressuurpaarden. Het veulen ging als duurste voor 115.000 euro naar een nieuwe eigenaar.

Fokker Henrik Hansen

Fokker Henrik Hansen kon zijn geluk niet op toen zijn tweede veulen Faretti II ook voor meer dan een ton werd afgeslagen. Het Franklin-veulentje is een volle zuster van de veilingtopper van vorig jaar.

Allemaal Franklin

Het duurste hengstveulen stamt ook van Franklin. Brix Falcon, uit een dochter van Fürstenball werd verkocht voor 80.000 euro aan kopers uit Polen. Fontana Lightfoot en een hengstveulen van Franklin x Belstaff maakten het Franklin-festival compleet. Beide veulens vonden voor 75.000 euro nieuwe eigenaren.

De negentien veulens die verkocht werden brachten in totaal 763.000 euro op. De gemiddelde prijs kwam uit op ruim 40.000 euro.

Fellini from Dansk Varmblod on Vimeo.

Faretti II from Dansk Varmblod on Vimeo.

Klik hier voor de veilingresultaten.

Bron Horse2rider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook