Ga naar hoofdinhoud

Franklin-zoon Moszkowicz met 6500 euro de duurste

Franklin-zoon Moszkowicz Foto: KWPN Online Veulenveiling

De tweede helft van de KWPN Online Veulenveiling van deze week sloot gisteravond af. Met 6500 euro was de Franklin-zoon Moszkowicz de duurste. Een dochter van Ferguson en een zoon van Hitmaker volgden met 5500 euro. Het eerste tuigpaardveulen in de Online veulenveiling gaat naar België. De aparte verschijning bracht 2000 euro op.

29 Veulens kwamen onder de virtuele hamer waarbij drie veulens een prijs bereikten die boven de 5000 euro lag. Moszkowicz werd als duurste afgeslagen voor 6500 euro. Het hengstveulen in van Franklin uit Just a Lady SIH (v. Lord Leatherdale) uit de lijn van de KWPN-hengst Grand Galaxy Win (v. Apache). Het veulen blijft in Nederland.

Twee veulens voor 5500

Ook de Ferguson-dochter Mahdi Novorette, uit een moeder van Krack C, blijft in Nederland en zij werd voor 5500 euro verkocht, evenals de Hitmaker-zoon Marvin H. Hij had zich mogen tonen op de afstammelingenkeuring waarna hij werd toegevoegd aan deze collectie. Marvin H komt de stermerrie Avanta (v. Negro) die zelf in het ZZ-Zwaar heeft gelopen.

Eerste tuigpaardveulen

Het eerste tuigpaardveulen dat in de KWPN online veulenveiling werd verkocht was de bonte Merano, een zoon van Delviro HBC uit Elinda (v. Victory). Hij verhuist voor 2000 euro binnenkort naar België.

Opbrengst dekking Toto jr naar DVB Foundation

De opbrengst van de dekking van Glock’s Toto jr (v. Totilas) was 1600 euro. Dit bedrag zal toekomen aan de DVB Foundation, die hiermee de paardensport voor gehandicapte ruiters kan ondersteunen.

Gemiddelde van 3.448 euro

In totaal werden 29 veulens geveild. De gemiddelde prijs van de verkochte veulens was 3.448 euro. Zaterdag staat al weer de volgende collectie in de KWPN Online veulenveiling op de website van Equinia.com. Bieden begint een week later. De collectie bestaat uit een groep van ruim 40 spring- en dressuurveulens.

Kijk hier voor alle prijzen.

Bron KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook