Ga naar hoofdinhoud

Franse stoeterij stopt met embryotransplantatie wegens gezondheid merries

In een persverklaring op Facebook zegt Gérald Martinez, directeur van de Franse stoeterij Haras de Malleret te stoppen met embryotransplantatie bij zijn paarden. "Na het afgelopen seizoen heb ik problemen kunnen vaststellen met de gezondheid van mijn merries die ook sporten door het spoelen", schrijft Martinez. De weerstand van de merries zou achteruitgaan en het spoelen zou een negatief effect op het karakter hebben, volgens de directeur van Malleret.

De problemen die een van de beste merries van de stoeterij kreeg, gaf voor Gérald Martinez de doorslag om geen embryotransplantatie meer te doen dit seizoen. Zijn kampioene van Frankrijk bij de driejarigen, Farouche de Malleret (v. Fürstenball), is er bijna aan onderdoor gegaan. Farouche is een halfzus van de Totilas-zoon Total U.S..

“Commercieel gezien is het een moeilijke beslissing om te stoppen met embryotransplantatie”, aldus Martinez. “Het heeft ons ook goeds gebracht. Maar door de problemen die we hebben gezien, hebben toch besloten niet meer een sportieve carrière van paarden te combineren met de fokkerij.”

Bron Facebook

Eén reactie op “Franse stoeterij stopt met embryotransplantatie wegens gezondheid merries

  • Henk

    Laat de natuur z,n werk toch doen, dit is de beste oplossing die ik de laatste tijd heb gehoord, aan al het andere licht een puur commercieel tintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook