Ga naar hoofdinhoud

Friese dekhengst Maeije oceaan over

De Friese dekhengst Maeije is vandaag naar Amerika gevlogen. De vijfjarige zoon van Beart uit stermerrie Annegjen is aangekocht door de Iron Spring Farm. Daar wordt Maeije stalgenoot van Brend, die net als Maeije in Nederland bij Stalhouderij Meijer te Mariënheem ter dekking stond.

Maeije was in bezit van fokker J.Tj. Bouma te Nijlân en mede-eigenaar J.A. Meijer te Mariënheem. De hengst was in 2007 de beste in het najaarsverrichtingsonderzoek met 83 punten onder het zadel en 81,5 aangespannen. Onder Ingeborg Klooster ging Maeije dit najaar uitstekend van start in de hengstencompetitie. Ze wonnen de eerste twee wedstrijden in de klasse M. Maeije wordt op de Iron Spring Farm ingezet voor zowel de fokkerij als de dressuursport.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Ellen Franke

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook