Ga naar hoofdinhoud

Friese hengsten Sierk en Remmelt uit dekdienst

De Friese hengsten Sierk en Remmelt zijn niet meer beschikbaar voor de fokkerij.

De negentienjarige Sierk (Ygram x Tsjalling) van fokker J. Plantinga te Frieschepalen is uit de dekdienst teruggetrokken omdat hij kampte met een slechte vruchtbaarheid. De laatste jaren zijn slechts enkele nakomelingen geboren. Drie zonen van Sierk dienen de fokkerij. Dat zijn Jense, Ulbert en Sibald, terwijl Marten op afstammelingen werd afgekeurd. Met de beëindiging van Sierks dekcarrière zijn alle Ygram-zonen de fokkerij ontvallen.

De eveneens negentienjarige Remmelt (Oege x Hearke) stond al weer een paar jaar in de Verenigde Staten, bij de familie Stevens in Utah. Daar is het fokproduct van S. Jansma te Donkerbroek ingeslapen vanwege een chronische infectie van het hoefbeen. Remmelt werd in Nederland door Dunja Constant tot en met het ZZ-licht dressuur uitgebracht. Met Jaap Dijker was hij Z mennen. De Oege-zoon was de eerste dekhengst van Ed Constant in Wijdewormer en stond bij hem tot z’n twaalfde jaar ter dekking. Z’n enige goedgekeurde zoon is Tsjipke, die dit jaar zijn nakomelingenonderzoek afrondt en daarmee dit seizoen op wacht staat.

Bron: De Paardenkrant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook