Ga naar hoofdinhoud

Friese merrie Jeltje v.d. Bokkefarm definitief kroon

Op de valreep van 2015 werd nog een ABFP-test afgesloten. Daarbij wist Jeltje v.d Bokkefarm (v. Norbert) het kroonpredikaat definitief te maken, met scores van 74,0 onder het zadel, 78,0 aangespannen en een 8,0 op tuigaanleg.

Door Nynke fan Hindrik’s Hiem (v. Tjalbert), Matsje fan de Pikestjelp (v. Wylster) en Meine fan Thijs (v. Tymon) werd, in minimaal een van de disciplines, de tachtig-punten grens overschreden. Laatstgenoemde behaalde in de aansluitende keuring het sterpredikaat. Ook de hengsten Kaay van de Oostwal (v. Take) en Nicolai K. (v. Wytse) werden ster verklaard.

Omdat de ABFP-paarden overwegend geprikt worden uit de groep paarden die dat jaar op de keuring verschijnt, wordt er relatief weinig gebruik gemaakt van de aansluitende exterieurkeuring. In 2015 doorliepen 158 paarden de ABFP-test, dat zijn er 10 meer dan vorig jaar. De gemiddelde score van de geteste paarden bedroeg 73.2 punten onder het zadel en 72.7 aangespannen. In beide disciplines was de gemiddelde score bijna een punt hoger dan in 2014.

Bekijk hier de uitslag van de ABFP-test
Bekijk hier de uitslagen van alle ABFP-testen

Bron: KFPS / Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook