Ga naar hoofdinhoud

Friese merrie Jeltje v.d. Bokkefarm definitief kroon

Op de valreep van 2015 werd nog een ABFP-test afgesloten. Daarbij wist Jeltje v.d Bokkefarm (v. Norbert) het kroonpredikaat definitief te maken, met scores van 74,0 onder het zadel, 78,0 aangespannen en een 8,0 op tuigaanleg.

Door Nynke fan Hindrik’s Hiem (v. Tjalbert), Matsje fan de Pikestjelp (v. Wylster) en Meine fan Thijs (v. Tymon) werd, in minimaal een van de disciplines, de tachtig-punten grens overschreden. Laatstgenoemde behaalde in de aansluitende keuring het sterpredikaat. Ook de hengsten Kaay van de Oostwal (v. Take) en Nicolai K. (v. Wytse) werden ster verklaard.

Omdat de ABFP-paarden overwegend geprikt worden uit de groep paarden die dat jaar op de keuring verschijnt, wordt er relatief weinig gebruik gemaakt van de aansluitende exterieurkeuring. In 2015 doorliepen 158 paarden de ABFP-test, dat zijn er 10 meer dan vorig jaar. De gemiddelde score van de geteste paarden bedroeg 73.2 punten onder het zadel en 72.7 aangespannen. In beide disciplines was de gemiddelde score bijna een punt hoger dan in 2014.

Bekijk hier de uitslag van de ABFP-test
Bekijk hier de uitslagen van alle ABFP-testen

Bron: KFPS / Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook