Ga naar hoofdinhoud

Friese hengst Marten fan Starking aangeleverd voor verkort onderzoek

Martzen 521 (Marten fan Starking) met Harmina Holwerda. Foto: Ingrid Truijens

Twee weken voor het eind van het Centraal Onderzoek van het KFPS heeft hengst nummer zes zijn intrek genomen in de stallen in Exloo. De negenjarige Marten fan Starking Ster Sport AA (Dries 421 x Abe 346) mag het Verkort Onderzoek afleggen. Zijn test bestaat vooral uit onderzoek naar zijn karakter, zowel op stal als tijdens het gebruik. Marten wordt in Exloo door zijn eigen ruiter getraind, waarbij hij eenmaal gereden gaat worden door een gastruiter.

De vijf overgebleven hengsten worden nog maar sporadisch onder het zadel gereden. Hun focus ligt op het aangespannen werk. Ze bereiden zich voor op het tuig/men examen op zaterdag 13 november. Ze worden op maandag, woensdag en vrijdag voor de menwagen getraind. Inmiddels heeft ook gastmenner Henk Hammers een paar rondes met de jonge hengsten gestuurd. Komende week zal er nog een gastmenner komen om de jonge hengsten uit te proberen.

Fittest

De hengsten lijken fit en fris en staan voor komende week ook ingepland voor een fittest. De onderzoekers zullen op basis van deze metingen ook wat kunnen zeggen over het effect van de andere trainingsmethode op de conditie en gesteldheid van de jonge hengsten. En daarna komt het ‘moment suprême’ dichterbij: het eindexamen.

Bron: Phryso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.