Ga naar hoofdinhoud

Friese hengst Pattaconk’s Hidde aan de start in Königs Barock Cup Equitana

Op zondag 17 maart zal de Friese hengst Pattaconk’s Hidde (Tsjalke 397) op de Equitana te zien zijn in de Königs Barock Cup. Amazone Esther Liano zal met Hidde een kür op muziek rijden op de Equitana in Duitsland.

De hengst Hidde, in eigendom van Pattaconk Friesians USA, vormt met Esther Liano een succesvolle dressuurcombinatie die inmiddels uitkomt in de ZZ-Zwaar. Zondag 17 maart zullen ze aan de start komen in de kür op muziek in de Königs Barock Cup. Deelname aan deze wedstrijd is alleen mogelijk op uitnodiging en kent deelnemers uit verschillende Europese landen. Esther Liano zal met Pattaconk’s Hidde tussen 11.30 en 12.30 uur in de ring verschijnen.

Kleinere piste

Liano moest eerst nog wel aan de slag haar kür op muziek. “De piste is 20 x 50 in plaats van de gebruikelijke 20 x 60. Dat is best een hele uitdaging aangezien in de kür alle onderdelen van de Prix St.Georges moeten worden getoond en dat is best krap om je galopseries te tonen”, zegt ze hierover. “Optioneel mag de piaffe en passage worden getoond, een echte showrubriek dus, maar wel in competitieverband.”

Promotie Fries ras

De Equitana in Duitsland is een grote internationale beurs op paardensportgebied waar niet alleen de nieuwste producten, maar ook diverse shows, rassen en disciplines te zien zijn. Liano zal hier het Friese ras met trots promoten, met Hidde in een glansrol. “Hidde is een ontzettend sympathiek en getalenteerd paard met veel go. Ik rijd hem met veel plezier”, vertelt Esther die het afgelopen jaar al KFPS/Alrako kampioen en reservekampioen in de KFPS Sportcompetitie in het ZZ-licht werd. Ook reed Hidde op kop mee in het Subtop Dressuurteam in De Stormruiter.

 

Bron: Phryso.com

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook