Ga naar hoofdinhoud

Friesian Talent Cup Lunteren: 13 paarden door naar halve finale

Demi van Nuys en Loeke fan t Hoolven. Foto: Ingrid Truijens.

De laatste selectiedag van de Friesian Talent Cup, de competitie voor driejarige Friese dressuurpaarden, was zaterdagmiddag in Lunteren. In totaal mochten nog eens 13 driejarigen door naar de halve finale, die 17 december in de vorm van een instructiedag in Balkbrug plaatsvindt. Hoofdleveranciers waren Tiede 501, Alwin 469 en Tjebbe 500.

De winst bij de merries was voor CK-merrie Loeke fan ’t Hoolven (v. Tiede 501) gereden door Demi van Nuys, die 78,5 punten scoorde. Nuys tekende ook voor de tweede plaats met Jara fan Dulve (v. Alwin 469). Zeven merries mochten door, waaronder ook voormalig keuringskampioen Joy van de Meikade (v. Tiede 501) die door Myrthe Pijper werd voorgesteld.

Zes hengsten naar volgende ronde

Bij de hengsten en ruinen liepen een paar CO-deelnemers mee. De winst ging naar Jasper (v. Alwin 469), die met een prachtige proef onder Marijke Boelens naar 78 punten liep. Daarmee liep hij een stukje uit op de rest van het deelnemersveld. Germa Hol werd tweede met Jesper van de Dompstede (v. Tiede 501). Bij deze rubriek viel op dat de jury niet aan ‘voordeel van de twijfel’ deed. Enkele getalenteerde hengsten/ruinen die een goede verrichting lieten voor deze jonge leeftijd, vielen alsnog af.

Uitslag merries

Uitslag hengsten/ruinen

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.