Ga naar hoofdinhoud

Jurre-dochter fokdagkampioen It Fryske Greidhynder

Ilya fan Jentsje's Pleats (Jurre 495) met eigenaar Jelmer Chardon voorbrengers bestuurslid Miel Janssen. Foto: Johanna Faber

De driejarige Ilya fan Jentsje’s Pleats (Jurre 495) is fokdagkampioen geworden bij It Fryske Greidhynder. Eigenaar is Jelmer Chardon. Reserve fokdagkampioen was de zevenjarige Valentina fan ‘e Ridderdijk Kroon Sport AAA (Alwin 469).

“Een kampioenschap met veel kwaliteit,” zo typeerde Corrie Terpstra de strijd om de fokdagtitel van It Fryske Greidhynder. De driejarige Ilya fan Jentsje’s Pleats Ster (Jurre 495) zegevierde en kreeg het kampioenslint omgehangen.

Kampioensring

In de kampioensring liepen vier klassemerries, die zich allemaal sterk toonden. Jeugdkampioen Nynke v.d. Arebo Hoeve (Ulbrân 502) is een luxe en hoogbenig enter en stapte opnieuw prima. De draf van de kampioen van de 4-6 jarige stermerries Brechtsje JB Ster AA (Hette 481) is fenomenaal maar zij moest het afleggen tegen haar concurrenten. De kampioen van de 7 jaar en oudere merries, en uiteindelijk de reserve fokdagkampioen, Valentina fan ‘e Ridderdijk Kroon Sport AAA (Alwin 469) is een absolute topmerrie. “Ze straalt heel veel ras uit en is sterk gebouwd”, lichtte Corrie Terpstra toe.

Mooi en nog mooier

De juryleden kenden de fokdagtitel toe aan de kampioen van de driejarige merries, Ilya fan Jentsje’s Pleats Ster (Jurre 495): “Jeugdige, moderne merrie die ruim stapt, in draf goed vertrekt en een sterk achterbeengebruik toont.” Eigenaar Jelmer Chardon is blij dat hij veulens heeft aangekocht van de hengst die hij zelf ter dekking heeft staan: “Het blijkt dat de nakomelingen van Jurre 495 goed presteren. Het is mooi om de kampioen te hebben maar het is nog mooier om de vader op stal te hebben.”

Bron: Phryso

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook