Ga naar hoofdinhoud

KFPS discussieert over toenemende behoefte aan keuringen

KFPS Keuring Foto: Mirjam Hommes.

De grote belangstelling voor het Friese paard over de hele wereld zorgt ervoor dat er meer vraag is naar keuringen in het buitenland. In februari organiseert het KFPS een inhaalkeuring in de Verenigde Staten en er staan ook keuringen in Mexico en Guatamala gepland. Dit kwam naar voren in een jurybijeenkomst van het KFPS op vrijdag 10 december. 

De jurybijeenkomst werd gehouden na de na- en herkeuring van de eerste bezichtiging. Op de agenda stond onder meer de kennismaking met Greetje Swart, manager keuringszaken. Bovendien werd er van gedachten gewisseld over de vraag hoe niet alleen in de grote behoefte aan keuringen in binnen- en buitenland kan worden voorzien, maar hoe daarbij ook de kwaliteit en professionaliteit van het juryteam gewaarborgd kan blijven. 

Communicatie en weerbaarheid aandachtspunten

Het jurycorps werkt aan verdere professionalisering, aan opleiding en uniformering. Onder andere communicatie en weerbaarheid zijn aandachtspunten, alsook een snellere doorstroom van juryleden en werving. Bij deze inzet en verantwoordelijkheden hoort volgens het KFPS ook een vergoeding die hier recht aan doet. 

Bron: Horses.nl/Phryso

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook