Ga naar hoofdinhoud

Niet Gjalt maar Doaitsen blijkt mv. van Friese hengst Andre fan ‘e Goëngamieden

De stamboom van de voor het Centraal Onderzoek aangewezen Friese hengst Andre fan ‘e Goëngamieden is aangepast. Op basis van afstammingsverificatie is komen vast te staan dat de moeder van deze Alke 468-zoon als veulen, tijdens of vóór het chippen, verwisseld moet zijn geweest met een ander veulen.

De moeder van Andre fan ‘e Goëngamieden, Stermerrie Boukje van het Houkumhuis, blijkt op basis van DNA-onderzoek een dochter te zijn van Doaitsen 420 uit een Sterpreferente merrie van Anton 343 uit stam 43. Eerder stond Gjalt 426 te boek als moedersvader.

Geen consequenties

Deze wijziging heeft geen consequenties voor het selectietraject van Andre fan ‘e Goëngamieden. Zijn stamboom is, na de wijziging, zowel in kwalitatief opzicht als qua verwantschap gelijkwaardig.

Bron: KFPS

3 reacties op “Niet Gjalt maar Doaitsen blijkt mv. van Friese hengst Andre fan ‘e Goëngamieden

  • Dirk de Boer

    SCHANDALIG dat ze dit gewoon door laten gaan zonder gevolgen. Zo wordt je dus belazerd bij het KFPS stamboek. Wie weet hoeveel veulens er nog meer verwisselen zonder dat ze dit door hebben. Nu is hij toevallig aangewezen maar diegene die gewoon het circuit in gaan zien we dat niet. Je zal een Gjalt moederlijn denken te kopen heb je een Doaitsen!!! Nee hoor, gelijkwaardig!! Hallo KFPS! wakker worden, dit kan toch niet?

  • Steven

    deze reactie hoeft niet eens met opzet te gebeuren . In de kudde heb ik het vaker gezien. Als die veulens dan sterk op elkaar lijken en even oud zijn is een fout snel gemaakt .

  • Conrad Beck

    Ja, ze zijn allemaal zwart. Vergissen menselijk en ik geloof ook niet, dat dit nu met opzet is gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.