Ga naar hoofdinhoud

Pavo Fryso Bokaal vierjarige merries: Elbrich, Fleur en Dukke naar finale

Drie vierjarige merries hebben zich vandaag in de halve finale geplaatst voor de finale van de Pavo Fryso Bokaal dressuur. Dat zijn Elbrich fan ‘e Herdershoeve Kroon AAA (v. Jehannes 484), Fleur O. (v. Markus 491) en Dukke fan Panhuys (v. Maurits 437). Aanstaande vrijdag komt dit drietal weer in actie in de finale met de gastruiters Chris Epskamp en Bart Bax.

Kroonmerrie Elbrich (Jehannes 484 x Beart 411) werd voorgesteld door Martha van der Meulen en haalde met 72,5 punten overtuigend de winst. “Een heel talentvol paard met veel souplesse en gedragenheid voor een vierjarige merrie”, aldus jurylid Patricia Wolters. “Mooi bergop met een hele natuurlijke draf en galop, waarbij ze het neusje in de galop nog iets meer eruit mag rijden.”

Complimenten van de jury

De vijftien halve finalisten kregen van de juryleden Patricia Wolters en Herman Wientjes complimenten over de presentatie van de jonge merries. ‘Fijn voorgesteld, vriendelijk ogend en zacht in de aanleuning’, vertelt Herman Wientjes.

Fleur en Dukke

Fleur O. Ster (Markus 491 x Jisse 433) en Dukke fan Panhuys Ster (Maurits 437 x Dries 421) plaatsten zich beide met 69 punten. Christina Dijkstra liet met Fleur een hele constante verrichting zien. “Een goed draf en galop, de stap mocht wat ruimer”, aldus Patricia Wolters die toevoegde dat ze nog in kracht mag winnen om de verruimingen duidelijker te laten zien. Sandra de Groot reed de aansprekende Dukke ook correct en netjes voor. “In gedragenheid en souplesse een heel fijn paard”, licht Patricia Wolters toe. “In galop mag ze wat meer bergop.”

Bron: Phryso

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook