Ga naar hoofdinhoud

Vier merries Kroon na ABFP-test

De eindbeoordeling van de zesde Friese ABFP-test op dinsdag 3 en donderdag 5 november leverde voor vier merries het definitieve Kroon predicaat op. De meest opmerkelijke prestatie zette de driejarige Diamond M (v. Julius 486) neer: 83 punten onder het zadel en 84,5 punten aangespannen. Ook twee dochters van Epke 474 en een merrie van Alwin 469 scoorden goed genoeg voor het Kroonpredicaat.

Diamond M komt uit Modelmerrie Izzy M. AA (Haitse 425). De merrie is in eigendom van Monique Milchien uit Deurningen.

Twee keer Epke 474

Twee dochters van Epke 474 werden definitief Kroon. Famke B komt uit een Preferente dochter van Ait 410, van Willem Bunt uit Holten. Famke noteerde 77,5 punten onder het zadel en 75,5 punten aangespannen. Eke V. fan de Miedwei (Epke 474 x Jerke 434) van René Veenstra uit Surhuizum maakte ook promotie naar Kroon. Aangespannen haalde ze met 79 genoeg punten binnen, onder het zadel verdiende ze 74,5 punten.

Elske van Weelde

De vierde Kroonmerrie is Elske van Weelde (Alwin 469 x Anton 343) van Sjouk Hoitsma uit Goirle scoorde 78,5 punten onder het zadel en 74,5 punten aangespannen. Haar aanleg als tuigpaard werd met een 7 beoordeeld.

Hoogste zadelscore voor Dirk T. van Sessing

Met 84 punten haalde de driejarige hengst Dirk T. van Sessing (Uldrik 457 x Thorben 466) de hoogste dagscore onder het zadel tijdens deze ABFP. Met 8,5 voor draf en driemaal een 8 voor galop, houding&balans en impuls gaat deze jonge hengst, gefokt door de gebroeders Tanck en in eigendom van Stoeterij Galloper, zijn carrière voortzetten in Australië.

Uitslag

Bron: Phryso.com

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook