Ga naar hoofdinhoud

Vierde Friese hengst naar eindbeoordeling CO

Foppe van de Pôle (Hessel 480 x Jisse 433) is de vierde hengst die zal aansluiten bij de eindbeoordeling van het Centraal Onderzoek van het KFPS. Vandaag heeft de jonge hengst in Exloo met goed gevolg het zadelexamen afgelegd. Zijn zadelexamen was uitgesteld omdat hij later was aangeleverd. Twee weken geleden slaagden al drie hengsten voor het zadelexamen. Alle vier de potentiële stamboekhengsten leggen over ruim twee weken het aangespannen examen af, gevolgd door de eindbeoordeling.

Foppe stroomde twee weken later in bij de 70 dagen test en daardoor mocht hij ook later het zadelexamen afleggen. De driejarige scoorde 82 punten, met een 8 voor draf, voor schakelen én voor impuls. Voor stap kreeg Foppe een 6,5, voor galop en balans/houding een 7,5 en souplesse leverde een 7 op. Voor rastype en beenwerk kreeg hij een 7, voor bouw 7,5.

Marrit van de Pôle

Foppe komt uit merrielijn 121, uit Stermerrie Marrit van de Pôle (Jisse 433 x Anton 343) en heeft een verwantschapspercentage van 17,5. Dat is het laagste verwantschapspercentage van de vier hengsten die door zijn. De fokker en eigenaar van de hengst is P.M. Annema-Hoekstra uit Hoornsterzwaag.

Eindbeoordeling 14 november

Foppe zal, net als de andere drie overgebleven hengsten uit het Centraal Onderzoek, op zaterdag 14 november het aangespannen examen afleggen. Op die dag volgt ook de eindbeoordeling waarna duidelijk wordt welke nieuwe hengsten bij het KFPS een dekbevret krijgen.

Bron: Phryso.com / Horses.nl

Slechts drie Friese hengsten door naar tweede deel Centraal Onderzoek

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook