Ga naar hoofdinhoud

Voorlopig Kroon-predicaat voor Duitse Cleo Ster

De keuring in het Duitse Klötze leverde voor twee driejarige Friese merries het sterpredicaat op en Cleo Ster (Uldrik 457 x Jerke 434) werd mede door haar balans en goede ruggebruik Voorlopig Kroon.

De vierjarige Cleo Ster kreeg op de keuring in het Duitse Klötze een eerste premie en mocht terugkomen voor een tweede bezichtiging. Louise Hompe lichtte in haar beste Duits toe: “Ik denk dat alle toeschouwers wel hebben gezien dat deze merrie veel oprichting in draf toont. Ze beweegt met veel balans en ruggebruik. Direct vanaf de eerste stap is de draf taktmatig, dat zien we graag. Ze heeft veel uitstraling en stapt goed.”
Met deze complimenten werd Cleo Voorlopig Kroon. Cleo werd gefokt door Dorette Preetz-Wille en staat op stal bij Vanessa Busse.

Driejarige merries

Van de drie gekeurde driejarige merries konden twee als ster met een tweede premie huiswaarts keren: de prima stappende Frieske v. Nonnenfliess (Gerben 479 x Jasper 366) van K. Dehmelt en de mooi in verhouding gebouwde Diede W. (Bartele 472 x Stendert 447) van de familie Elling.

Bron: Phryso

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook