Ga naar hoofdinhoud

Fürst Fohlenhof van KWPN keuring nu van Reesink en Oldenburgs goedgekeurd

cat.nr. 636 Fürst Fohlenhof x Lissaro van de Helle Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk

De opvallende Fürst Fohlenhof x Lissaro (cat.nr 636 van de KWPN hengstenkeuring) heet nu Fonq, is van Eugène Reesink, heeft een Oldenburger dekbrevet op zak en won gisteren met Ann-Christin Wienkamp zijn eerste concours. De driejarige (ook KWPN aangewezen) hengst scoorde in Münster een 8,8 in een Reitpferdeprüfung. 

Fonq behoorde op de KWPN hengstenkeuring tot één van de publiekslievelingen. De hengst die bij het KWPN werd voorgesteld door de in Nederland woonachtige Britse Francesca Newman kwam dit voorjaar in handen van Eugène Reesink. Hij besloot hem niet naar het KWPN verrichtingsonderzoek te brengen, maar stelde hem voor in Oldenburg. Daar werd hij op 24 mei goedgekeurd.

Topcijfers

Reesink zette de hengst in training bij Ann-Christin Wienkamp, die hem voorbereidde op de eerste concoursen. Op zijn eerste wedstrijd  in Coesfeld werd de sterke vos derde, gisteren in Münster was er de zege met topcijfers. Een 9,5 voor de stap, een 8,5 voor de draf, een 8,5 voor de galop, een 8,5 voor de stand van opleiding en een 9 voor de bouw. Met zulke cijfers zou de hengst geen slecht figuur slaan op de Bundeschampionate. Of hij daar ook gaat lopen weet Reesink nog niet: “Het Bundeschampionat is nog niet zeker. Rust en ontspanning staan bij ons hoog in het vaandel.”

Uitslag Münster

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook