Ga naar hoofdinhoud

Fyvola absolute uitschieter in Asten

In het Brabantse Asten beoordeelden Petro Trommelen en Arnold Kootstra gisteren veertien springgefokte merries, tien konden met het IBOP-predicaat naar huis. Een hoog slaginspercentage dus, waarbij één merrie wel heel veel indruk kon maken. Met een 8,5 op elk springonderdeel en dus 85 punten in totaal kan de Numero Uno merrie Fyvola een absolute uitschieter worden genoemd.

Afgelopen zomer bewees Fyvola haar kwaliteit al door op de NMK als zesde te eindigen in de finale. Arnold Kootstra: “Dit is een heel sympathiek paard dat  van de eerste tot de laatste sprong met een heel goede techniek springt. Ze heeft heel veel afdruk, is supersnel in het voorbeen en opent goed. Daarbij kan ze makkelijk schakelen in de lucht en is het een fijn te rijden paard. Kortom een compleet springpaard. Zo zie je ze niet vaak!” Uit deze moederlijn komen veel bekende sportpaarden, zoals het Grand Prix-springpaard Garavola (v. Nimmerdor) die onder Leon Thijsen vele successen boekte.

Twaalf van de zeventien dressuurmerries slaagden in het kader van hun IBOP. Ook hier dus een brede groep met kwaliteit, zo valt te concluderen. En hoewel een echte topper in deze fokrichting ontbrak, was er wel een merrie die exact 80 punten kreeg. Fendi (v. Bordeaux) kreeg meerdere 8,5-en en zelfs een 9 voor de draf, als de stap ruimer en met meer lossigheid was geweest had er een nog hogere score in gezeten. Toine Hoefs: “Deze merrie zou een fractie meer front mogen hebben, maar draaft met heel veel techniek en een heel mooi voorbeengebruik en een goed dragend achterbeen. In de galop heeft ze een goede balans en techniek.” Uit haar moederlijn komen twee Lichte Tour paarden.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook