Ga naar hoofdinhoud

G-Star als beste uit de verf op nakeuring in Panningen

© Jacquelien van Tartwijk / Paardenkrant-horses.nl

De IBOP in het Limburgse Panningen werd gisteren gecombineerd met de nakeuring, waar diverse paarden hoge ogen gooiden. G-Star kwam hier als beste uit de verf en scoorde 80 punten voor exterieur en 85 voor beweging.

Tien dressuurmerries werden voor de nakeuring aangemeld, waarvan er zes ster(waardig) waren. De best scorende merrie G-Start heeft Fürst Romancier als vader en komt uit Jazz-dochter Promise. Promise is ook de moeder van KWPN-hengst Cupido, die afgelopen NK kampioen werd in het ZZ-Zwaar met Diederik van Silfhout. Daarnaast gaf ze van Daddy Cool en Rousseau nog een ZZ-Licht-paard.

Bij de IBOP voor dressuurmerries, waarvoor acht van de veertien merries van juryleden Dirk Reijne en Petro Trommelen tenminste 75 punten kregen, was de hoogste score voor Isa (v. Dream Boy). De merrie viel met name op met haar goede basisgangen en daarnaast scoorde ze een 8,5 voor de houding & balans en voor de rijd- en bewerkbaarheid. Het totaal kwam uit op 80 punten.

Van Gogh levert beste springmerrie

Ook bij de springmerries werden er veertien aangeboden, waarvan er zeven slaagden. De best scorende springmerrie was Hirsinaa en zij had een halve punt minder dan G-Star.  De Van Gogh-dochter was vorig jaar de kampioene op de CK van Limburg. Arnold Kootstra beoordeelde samen met Petro Trommelen de springmerries en was enthousiast over de Van Gogh-dochter. “Een merrie met drie heel goede basisgangen, en daarbij laat ze zich heel goed rijden.” Dat bleek ook wel uit de 8,5 voor zowel de draf als de galop, en daarnaast de 8,5 voor de rijd- en bewerkbaarheid. Haar moeder gaf van Untouchable het internationale 1,50 m-paard Big Brother en van Ustinov al het 1,40 m-paard Dustin. Ook uit de lijn komt het Grand Prix-paard Ucorado B (v. Gran Corrado).

De nakeuring voor de springmerries leverde 1 stermerrie op uit twee aangeboden merries.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook