Ga naar hoofdinhoud

GD-certificaten voor Ditisem, Lucky Boy en Modesto

De GD heeft dit jaar een nieuw certificaat voor spermakwaliteit geïntroduceerd dat toegekend wordt in drie gradaties: goud, zilver en brons. Aanleiding voor deze certificering is het opheffen van het Productschap Vee en Vlees (PVV) per 1 januari 2015, waardoor ook de PVV-regelgeving voor spermakwaliteit niet meer bestaat.

Recent zijn er drie nieuw certificaten uitgereikt. Ditisem (Roy M x Manno) heeft het certificaat Goud ontvangen. Lucky Boy (Lavall II x Calypso I) en Modesto (Grandeur x Lucky Boy) kregen de zilveren.

De soorten certificaten houden het volgende in:

  • Certificaat goud: Spermaonderzoek en bacteriologisch, schimmel- en gistenonderzoek bij aanvang van het dekseizoen, inclusief het vaststellen van de concentratie en de houdbaarheid tijdens het dekseizoen
  • Certificaat zilver: Spermaonderzoek en bacteriologisch, schimmel- en gistenonderzoek bij aanvang van het dekseizoen. Dit is identiek aan de werkwijze Certificering Hengstenhouderij van 2014.
  • Certificaat brons: Spermaonderzoek bij aanvang van het dekseizoen. Hierbij vervalt het bacteriologisch, schimmel- en gistenonderzoek.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook