Ga naar hoofdinhoud

GD-certificaten voor Ditisem, Lucky Boy en Modesto

De GD heeft dit jaar een nieuw certificaat voor spermakwaliteit geïntroduceerd dat toegekend wordt in drie gradaties: goud, zilver en brons. Aanleiding voor deze certificering is het opheffen van het Productschap Vee en Vlees (PVV) per 1 januari 2015, waardoor ook de PVV-regelgeving voor spermakwaliteit niet meer bestaat.

Recent zijn er drie nieuw certificaten uitgereikt. Ditisem (Roy M x Manno) heeft het certificaat Goud ontvangen. Lucky Boy (Lavall II x Calypso I) en Modesto (Grandeur x Lucky Boy) kregen de zilveren.

De soorten certificaten houden het volgende in:

  • Certificaat goud: Spermaonderzoek en bacteriologisch, schimmel- en gistenonderzoek bij aanvang van het dekseizoen, inclusief het vaststellen van de concentratie en de houdbaarheid tijdens het dekseizoen
  • Certificaat zilver: Spermaonderzoek en bacteriologisch, schimmel- en gistenonderzoek bij aanvang van het dekseizoen. Dit is identiek aan de werkwijze Certificering Hengstenhouderij van 2014.
  • Certificaat brons: Spermaonderzoek bij aanvang van het dekseizoen. Hierbij vervalt het bacteriologisch, schimmel- en gistenonderzoek.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.