Ga naar hoofdinhoud

Geen Nederlands succes in kleine finale vijfjarigen

In de kleine finale voor de vijfjarigen op het WK jonge dressuurpaarden in Verden slaagden de Nederlanders er niet in om zich alsnog te plaatsen voor de finale. De beste Nederlandse combinatie was Johan Rockx met Zero Gravity (Royal Hit x Contango), die met 7,4 punten op een vijftiende plaats eindigde.

De Nederlandse amazone Gerdine Maree eindigde met Ziësto (Lancet x Clavecimbel) op de negentiende plaats.

De winnende combinatie werd de Zweedse Maria Louise Andersen met de Deens gefokte Karina Lihmskov (Don Romantic x Temple Wind xx) met 8,28 punten. Tweede werd de Duitse Jan-Dirk Giesselmann met de Hannoveraan Real Dancer 2 (Rubin-Royal x De Niro) met 8.26 punten. De derde plek was voor Hohenstaufen II (Hohenstein x Langata Express xx) met de Zweedse amazone Minna Telde. De combinatie scoorde 8,16 punten.

Beste KWPN’er was Zimba (Sheraton x Laura s.Amulet, fokker B.J.M. Munster in Ootmarsum), gereden door de Poolse Gabriela Jaworska. Met een score van 7.82 deelde deze combinatie de zesde plaats met Zunora S (San Remo x Bunora ster pref v.Symfonie, fokker H. van Swelm te Malden). De merrie werd gereden door de Belg Andre de Vlieger.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl/KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook