Ga naar hoofdinhoud

Geen topprijzen op Zwitserse veulenveiling

Giada Nera RR Foto: Sportfohlen Auktion Sursee

Het duurste veulen van de veulenveiling in het Zwitserse Sursee werd afgeslagen op 16.000 Zwitserse frank, zo'n klein 15.000 euro. Dit bedrag werd door een onbekende koper betaald voor Giada Nera RR, een dochter van Feedback uit een De Niro moeder. De gemiddelde prijs van de verkochte veulens kwam uit op zo'n 8500 euro.

Voor 500 Zwitsers frank minder ging de Sandro Boy-dochter Sierra Flores in andere handen over. Fantastico M (v. Finest) krijgt voor 15.000 Zwitserse frank een andere stal, en was daarmee het duurste hengstveulen. In totaal werden 25 van de 29 aangeboden veulens verkocht.

Hieronder een impressie van de veiling.

Klik hier voor de volledige lijst met opbrengsten

Bron: Sportfohlenauktion Sursee / Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Geen topprijzen op Zwitserse veulenveiling

  • jw

    zijn dat geen top prijzen,hebben we nog alleen veulens van de duurdere soort,en de andere veulens dan.
    De opgeblazen prijzen op veilingen,en de terug gekochte veulens ,staat niet in contrast met de veulens die thuis wilt verkopen en kunt verkopen.Denk als je het om je heen hoort blij mag zijn dat je een veulen in de veiling krijgt en redelijk verkocht wordt.
    We laten ons meesleuren ,en denken dat we allen toppers hebben,maar voordat we dat te weten komen,zijn we zoveel jaren verder,dit vind ik ook van de paardenveilingen.En zijn die 4-5 jarige beter dan de onze ,nee want ze komen toch grotendeels van de kleine fokker af,grote verschil hun hebben de klanten,en de klanten vertrouwen in hun ,dus KASSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook