Ga naar hoofdinhoud

Geen uitschieters op SK Twello en Wezep

Op twee locaties werden gisteren in Gelderland stamboekkeuringen gehouden, de springpaarden werden gekeurd in Twello bij de familie Brinkman en bij de Heuvelruiters in Wezep kwamen de dressuurpaarden. In beide fokrichtingen waren er geen echte uitschieters.


Arnold Kootstra keurde samen met Ine van Deurzen in Twello de springpaarden. “We hebben twaalf paarden beoordeeld, daarvan waren er vijf sterwaardig. Het meest complete paard was Goya, een dochter van Bernini. Een royale en lang gelijnde merrie. Ze begon wat gewoon met springen, maar bouwde mooi op naarmate ze meer sprong. Daarbij was ze heel voorzichtig.” Aldus Kootstra. Goya is gefokt door f/g G. Meulepas uit Zeeland en komt uit Wannan (v. Kannan). Uit dezelfde moeder komen twee nakomelingen van Lux, Uluxso bracht het tot de derde bezichtiging van de Hengstenkeuring en Vinses is succesvol in het 1.50 m springen.

In Wezep keurde Dirk Reijne samen met Ine de dressuurpaarden. Dirk: “We kregen achttien paarden voor ogen en daarvan waren er tien sterwaardig. Het mooiste paard van vandaag was Georginia SQBS. Een lang gelijnde merrie met een heel sterk en mooi lichaam. Voor exterieur kreeg ze 80 punten. Voor wat betref beweging bleef de score steken op 75.” Georginia SQBS  is een dochter van Uphill, moeder Skerginia is een halfzusje van het Grand Prix dressuurpaard Just Royal Dancer.

Reijne: “Nog twee merries kregen voor zowel exterieur als beweging 75 punten. Gernida Xagovia galoppeerde en draafde daarbij voor 80 punten. In beweging liet deze charmante en rassige merrie veel balans zien en een mooie afloop in het voorbeen.” De goed ontwikkelde vos is een dochter van Tango. In haar moederlijn komen meerdere goede dressuurpaarden voor, nicht Alvada bracht Efgaristo die in 2011 in Westfalen werd goedgekeurd. Dezelfde score was er voor Gorgeous (v. Bretton Woods). “Deze charmante donkere vos draafde met afdruk en expressie en dat leverde haar 80 punten op. Een fraai dressuurmodel.” De merrie stam uit een Hannoveraanse merrielijn die nauw verwant is aan Grundstein I en II.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook