Ga naar hoofdinhoud

Gekeurde hengst en talentvol springpaard uit Prinsjesdag veulenveiling

Hilandra de la Vie (Flipper d'Elle) als veulen.
Afgelopen weekend vielen twee successen te noteren voor de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag. De in 2011 geveilde Gentlemen’s Whisper (Uphill x Sir Sinclair) werd goedgekeurd en geprimeerd in Mecklenburg, terwijl Fred van Straaten op Indoor Wierden een tweede prijs meepakte in de M-finale met de in 2007 geveilde Hilandra de la Vie (Flipper d’Elle x Casall).

Gentleman’s Whisper is een fokproduct van familie de Lange en R. de Lange uit Maarsbergen , die het hengstveulen voor 12.000 euro geveild zag worden. Zijn elitemoeder Whisper (Sir Sinclair x Kavina keur pref. prest. V. Democraat) behaalde 77,5 punten voor haar EPTM en komt uit een prestatierijke merrielijn, wat deze veulenveiling hoog in het vaandel heeft staan.

Whisper’s halfbroer Ubar (v.Alabaster) is een aangewezen hengst die met Ellen Bontje Grand Prix dressuur werd. Eveneens uit Kavina komen de elitemerrie To-Night (v. Lux), die in het Z sprong voordat ze naar de USA vertrok, en Z1-dressuurpaard Volant (v. Flemmingh).

Hilandra de la Vie, als veulen verkocht voor 10.000 euro, komt uit de fokkerij van Haras de la Vie uit het Belgische Drongen en is nu eigendom van Stal Schuttert uit Stegeren. De bruine merrie doet in haar manier van springen veel denken aan haar vader, de springfenomeen Flipper d’Elle. Ze voert van moederskant het bloed van de invloedrijke broers Caletto I en II en komt uit dezelfde familie als Calido en Little Rock.

Horses / Veulenveiling Prinsjesdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook