Ga naar hoofdinhoud

Drie Gelderse hengsten aangeleverd voor Verrichtingsonderzoek

664 Orlando (Kardieno x Special D) Foto: Jacquelien van Tartwijk

Maandagmiddag stond de aanlevering van drie aangewezen driejarige Gelderse hengsten op de agenda in Ermelo. Alle drie de hengsten hebben hun intrek genomen op het KWPN-centrum.

Vanmiddag werden de driejarige Gelderse hengsten Ojee – B (Ibsen B uit Jorien Tilde elite IBOP PROK van Rubus, fokker G.S.W. te Bokkel uit Eerbeek), Odeer (Atze uit Zeronica elite sport-dres PROK van Talos, fokker A.V. Noordman uit Zuidwolde) en Orlando (Kardieno uit Dalou de Lemerij stb-ext van Special D, fokker B. Boomkamp uit Deurningen) gepresenteerd tijdens de aanlevering voor het najaarsverrichtingsonderzoek.

Aanlevering

De hengst Ojee – B werd aangespannen gepresenteerd en de hengsten Odeer en Orlando werden onder het zadel allround gepresenteerd. De hengsten werden eerst dressuurmatig gereden en maakten daarna enkele sprongen onder het zadel. Wanneer de hengsten trainbaar werden bevonden, werden ze doorgestuurd naar de veterinaire keuring. Alle hengsten zijn trainbaar gebleken en veterinair gezond verklaard en hebben daarmee een stal mogen betrekken op het KWPN-centrum voor het verrichtingsonderzoek.

Verrichtingsonderzoek

De hengsten gaan meedraaien in het najaarsonderzoek van ongeveer 28 dagen. De hengsten zullen vervolgens op zaterdag 19 november worden gepresenteerd tijdens het eindexamen. Na het succesvol afleggen van het verrichtingsonderzoek volgt tweemaal een eendaags onderzoek in de discipline waarin de hengst geen aanlegtest heeft ondergaan.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook