Ga naar hoofdinhoud

Drie Gelderse hengsten aangewezen, premie voor Alexandro P-zoon

Cat.nr 600 Parodie (Alexandro P x Victory) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De KWPN Hengstenkeuringscommissie Gelders Paard keurde de afgelopen jaren heel ruim, maar ondertussen zijn er alweer een aantal goedgekeurde Geldersen verdwenen (Mandienio gecastreerd, Matiz verkocht). Dit jaar werd er weer wat strenger gekeurd (al op de eerste bezichtiging), de drie hengsten die Den Bosch haalden zijn allemaal aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Cat.nr 600 (Alexandro P x Victory) werd geprimeerd.

Marloes van der Velden over de premiehengst cat.nr 600: “Deze hengst staat goed in het Gelderse type, is lang gelijnd en laat een echte hengstenopdruk zien. Draven doet hij met veel souplesse en in een goede houding. In de galop laat hij de juiste techniek en afdruk zien. Hierin was hij deze keer iets gespannen, maar dat vergeven wij hem graag.” Schimmelhengst Parodie (v.Alexandro P) is gefokt en staat geregistreerd bij Bertus Verwaijen in Eerbeek. Mede-geregistreerde is M. Heijligers uit Dordrecht. Parodie komt uit de bekende preferente stermerrie Beginning (v.Victory). In de merrielijn komen we heel veel goede sport- en keuringsresultaten tegen.

Naast de twee driejarigen is ook de zevenjarige Lorano V (Danser x Manno) – die overigens op geen enkele startlijst te vinden was – aangewezen. Deze hengst die op Z1-dressuurniveau in de sport loopt, werd op de eerste bezichtiging bekeken onder het zadel en vervolgens nog een keer in een proef.

Gelderse hengsten

Cat.nr, naamAfstammingFokkerEigenaarUitslag
600, ParodieAlexandro P x VictoryB. Verwaijen, EerbeekM. Heijligers, Dordrechtaangewezen
608, Primus BLanto HBC x Rubus BG.SW. te Bokkel, EerbeekFokkeraangewezen
610, Lorano VDanser x MannoR. Vos, StaphorstFam. Schilder, Kampenaangewezen

Eén reactie op “Drie Gelderse hengsten aangewezen, premie voor Alexandro P-zoon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.