Ga naar hoofdinhoud

Herkansingshengst Markant BK ontpopt zich tot Gelderse topper

Markant BK (Wilson x Sirius) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De via de herkansing onder het zadel aangewezen Gelderse Markant BK (Wilson x Sirius) van Bertus Verwaijen heeft zich als topper van dit najaarsonderzoek ontpopt. Hij kreeg twee keer een 9: voor de galop en de instelling.

De door L.W.M. Kollenburg uit Best gefokte hengst scoorde vooral daar waar de Gelderse fokkerij op wil scoren: de instelling. “Een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. Een ongecompliceerde hengst en volgen de ruiters een genot om te rijden in het terrein”, aldus Marloes van der Velden. Markant werd ingeschreven met een 7,5 voor de stap, een 7,5 voor de draf, een 9 voor de galop, een 7,5 voor de houding en een 8 voor de geschiktheid als dressuurpaard. Op de springonderdelen scoorde Markant een 7,5 voor de techniek, een 8 voor het vermogen, een 9 voor de instelling en een 8 voor de geschiktheid.

Mandienio WL en Mexpression

De van dressuurvaders afstammende Mexpression (Expression x Koss) en Mandienio WL (Glamourdale x Parcival) scoorden vooral op de dressuuronderdelen.

De door Harm Bruil gefokte Mexpression kreeg een 7,5 voor de stap, een 8 voor de draf, een 8,5 voor de galop, een 7,5 voor de houding en een 8 voor de geschiktheid als dressuurpaard. Wat springen betreft was er een 7,5 voor de techniek, een 7,5 voor het vermogen, een 8,5 voor de instelling en een 7,5 voor de geschiktheid. Van Marloes van der Velden kreeg de hengst van J.D. Jonkers en Bertus Verwaijen lof voor zijn galop en instelling. Mexpression is WFFS-drager.

Mexpression (v Expression x Colinda v Koss) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Mandienio WL van fokkers K. en J.J. Pestman kreeg een 8 voor de stap, draf en galop, een 7,5 voor de houding en een 8 voor de geschiktheid als dressuurpaard. Verder was er een 7,5 voor de techniek, een 8,5 voor het vermogen, een 7,5 voor de instelling en een 7,5 voor de geschiktheid als springpaard.

Bij Mandienio kwam het getoonde bij het examen niet helemaal overeen met de punten en de bespreking. Volgens Van der Velden had de hengst ‘een mindere dag’.

Bekijk de rapporten op Horses Premium

Mandienio WL (v Glamourdale x Widieni v Parcival) – Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook