Ga naar hoofdinhoud

Seppe Rona wint het op NVK ook van Stance

Seppe Rona (v. Jupiler S) met fokker Drikus Vonk Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De Nationale Veulenkeuring voor Geldersen was een herhaling van zetten van de Dag van het Gelders Paard een paar weken geleden. Bij de hengstveulens werd Seppe Rona (Jupiler S x Alexandro P) van familie Vonk naar voren gehaald als kopnummer, bij de merrieveulens Stance (Henkie x Laurentz) van Ria Hekkert. En in de finale trok Seppe Rona opnieuw aan het langste eind.

Juryvoorzitter Arie Hamoen noemde het naar voren halen van Seppe Rona als kopnummer van de hengstveulens al makkelijk en bij het overkampen ging de voorkeur van de jury ook uit naar het hengstveulen. “Het zijn allebei veulens die niet uitblinken in stap, ze zouden beide nog iets meer kunnen schrijden. De een toonde bij het overkampen net iets meer draf, de andere wat meer galop. Onze voorkeur gaat toch uit naar het hengstveulen, die een heel makkelijke en lichtvoetige manier van bewegen heeft.

Verder maakte Hamoen een compliment aan de Gelderse fokkers: “Je ziet dat de Gelderse fokkerij progressie heeft gemaakt”, aldus Hamoen. Hij vermaande de Gelderse voorbrengers ook nog even: “Iets minder zweepgebruik laat de beweging vaak meer tot recht komen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook