Ga naar hoofdinhoud

Startlijst aanlevering verrichtingsonderzoek Gelderse hengsten

664 Orlando (Kardieno x Special D) Foto: Jacquelien van Tartwijk

Het verrichtingsonderzoek van de tuigpaardhengsten is inmiddels in volle gang. Ook de Gelderse hengsten staan in de startblokken. Volgende week maandag 24 oktober staat de aanlevering van de driejarige Gelderse hengsten op het programma.

Er worden deze dag drie driejarige hengsten aangeboden. Om 14.00 start de aanlevering met de aangespannen presentatie van de Gelderse hengst Ojee – B (Ibsen uit Jorien Tilde elite IBOP PROK van Rubus, fokker G.S.W. te Bokkel uit Eerbeek). Vervolgens worden de hengsten Odeer (Atze uit Zeronica elite sport-dres PROK van Talos, fokker A.V. Noordman uit Zuidwolde) en Orlando (Kardieno uit Dalou de Lemerij stb-ext van Special D, fokker B. Boomkamp uit Deurningen) in de baan verwacht voor de zadelpresentatie.

Verrichtingsonderzoek

Na het succesvol afleggen van de presentatie, kunnen de hengsten meedraaien in het najaarsonderzoek van ongeveer 28 dagen. De hengsten zullen vervolgens op 19 november worden gepresenteerd tijdens het eindexamen. Na het succesvol afleggen van het verrichtingsonderzoek volgt tweemaal een eendaags onderzoek in de discipline waarin de hengst geen aanlegtest heeft ondergaan.

Startlijst.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook