Ga naar hoofdinhoud

Gelderse hengst Jupiler naar Theo Hanzon

Cat. nr. 60 Jupiler S (Charmeur x Jetset D)Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl

De dit jaar goedgekeurde Gelderse hengst Jupiler S (Charmeur x Jetset-D) staat sinds kort bij Theo Hanzon. Hij zal de voshengst van Trea Mulder-Dolsma en Jannie Koster-Robaard, die dit jaar werd ingeschreven met hoge cijfers voor zowel de test onder het zadel als de aangespannen proef, ook presenteren op de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. 

“Ik heb de hengst nu een aantal weken op stal en het is een super lieve en meewerkende hengst met een droomgalop”, schrijft Hanzon op zijn Facebookpagina.

Mede-eigenaresse Trea Mulder-Dolsma vertelt dat ze de hengst met het oog op de presentatie in Den Bosch bij Hanzon heeft gestald. “Na de hengstenkeuring zal hij nog een paar hengstenshows lopen, maar in het dekseizoen komt hij gewoon naar huis. Hij heeft een druk jaar achter de rug met het verrichtingsonderzoek en krijgt komend jaar nog rustig de tijd.”

Gelderse hengsten vrijdag op hengstenkeuring

Anders dan andere jaren komen de Gelderse hengsten dit jaar in actie op de dressuurdag van de hengstenkeuring. Op vrijdag 2 februari verschijnen om 8.00 uur de zeven Gelderse hengsten in de baan die zijn doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Vervolgens vindt omstreeks de klok van 15.00 uur de derde bezichtiging plaats en aansluitend de huldiging van de Gelderse kampioen van 2018. Hierop volgt de derde bezichtiging van de dressuurhengsten en daarna komen Ibsen B en Jupiler S in de baan voor de presentatie van de in 2017 goedgekeurde hengsten.

De laatste Gelderse hengst van de dag is Henkie, die onder Adelinde Cornelissen de finale van de hengstencompetitie Gelders Paard loopt.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook