Ga naar hoofdinhoud

Gelderse hengst Laurentz overleden

Laurentz
De Gelderse hengst Laurentz. Foto: www.geldersepaarden.nl

De Gelderse hengst Laurentz (v. Bazuin) is vandaag op 24-jarige leeftijd overleden. Problemen met zijn spijsvertering werd de hengst fataal. Aan het touw was Laurentz een echte boef, maar onder het zadel goudeerlijk.

Bijna dertien jaar was Ido Jacobs eigenaar van Laurentz, nadat hij de hengst in 2004 kocht van de broers Henk en Harry van den Berg. “Laurentz was een ontzettend slimme hengst met een super karakter. Mijn dochter van 12 rijdt op L2 niveau en reed zo op hem weg. Met haar op zijn rug was hij schaapmak en sprong hij keurig de wissels. Aan de hand was het een echte boef, zodra mijn dochter afstapte had hij dan ook gelijk weer praatjes en was hij weer een boefje.” Jacobs laat weten dat het karakter van de hengst hem in de bijna dertien jaar het meest is bijgebleven.

Slim

Maaike Lassche nam eerder plaats in het zadel van Laurentz en was na een jaar of vijf benieuwd hoe het met de hengst ging. “Ze nam plaats in het zadel en hij liep als vanouds, alle knopjes werkten nog en ze reed er zo mee weg!”

Ondergewaardeerd

Onder eerdere eigenaar Henk van den Berg kwam Laurentz uit in de klasse Z2 dressuur. Jacobs vindt zijn Laurentz een ondergewaardeerde hengst:”Hij is een van de laatste echt Gelderse hengsten.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook