Ga naar hoofdinhoud

Ezuduela kampioene springpaarden

Foto Jacquelien van Tartwijk

Na een voortreffelijk optreden op de stamboekkeuring werd Ezuduela (v.Tangelo van de Zuuthoeve) vandaag op de centrale keuring van Gelderland in Ermelo algeheel kampioene van de springpaarden. Daarmee volgde de driejarige ster haar stalgenoot Daire op die vorig jaar voor De Radstake de De Gelderse springtitel won.

Ezuduela is ook bij de Radstake  gefokt en komt uit de stam van ondermeer de hengst Habsburg. Ze is komt uit de stermerrie Zuduela (Berlin x Numero Uno). De merrie valt op met een mooie lichaamsbouw en veel uitstraling. Daarbij had ze heel best gesprongen op de stamboekkeuring. Ze was anderhalve week geleden uit gegleden op de straat en had daardoor een wondje en wat volle sprong rechtsachter. In haar fijne stap belette het haar niet, maar in draf had ze er eerst even zichtbaar wat last van. Als dat weer beter is, is het zeker een merrie die nationaal mee kan spreken.
Alle zeven driejarige springmerries in de finale mogen door naar de NMK. Tweede stond  de knap bewegende Excellent (v. Whitaker) van J. Klock, gevolgd door de scherp gemodelleerde Elanda (v. Tangelo van de Zuuthoeve), de aansprekende eyecatcher Elanita (v.Campbell VDL).

Tot beste vier tot en met zevenjarige springmerrie werd  de royaal gelijnde Dutch Niki (Mermus x Lancelot) van B. Halfman gekroond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook