Ga naar hoofdinhoud

Gemiddeld 16.786 euro voor Brandenburger

Naast de Brandenburger hengstenkeuring werd afgelopen weekend in Neustadt-Dosse ook een veiling voor rijpaarden georganiseerd. Gemiddeld werd voor een rijpaard 16.786 euro betaald. Topper met 65.000 euro was de ruin Kotillion (Kolibri x Kronenkranich). De ruin blijft voor dat bedrag in Duitsland en werd aangekocht door een springstal in Rheinland.

Drie andere paarden brachten ook meer dan 20.000 euro op. Sixten Pay (San Juan x Weltmeister) werd voor 22.000 euro naar Amerika verkocht en ook Clayton (Casall x Cascavelle) vertrekt naar Amerika. Hij werd aangekocht voor 20.000 euro. Turkse kopers betaalden 26.000 euro voor Admiral (Acussé x Laudatios).

“Ik ben zeer tevreden met de resultaten van de veiling”, vertelt fokkerijleider dr. Ingo Neurenberg. “Niet alleen met de prijzen, maar ook met de grote buitenlandse interesse. Maar liefst vijf paarden gaan naar Amerika.”

Lees woensdag meer over de Brandenburger hengstenkeuring en -veiling in de Paardenkrant

Bron: Horses / De Paardenkrant – Rick Helmink

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook