Ga naar hoofdinhoud

Gemiddeld bijna 10.000 voor Prinsjesdagveulens

Met 44.000 euro voor een zoon van De Niro en 36.000 euro voor een zoon van Chippendale was de Deense stoeterij Blue Hors gisteravond op de 20-ste editie van de Prinsjesdagveiling de grote smaakmaker. De genetisch interessante en kwalitatief ijzersterke dressuurveulens krikten de gemiddelde prijs op naar 9719 euro. "In deze economische tijden geen slecht resultaat", vond voorzitter Herman Verhagen na afloop van een lange avond veilen.

Het duurste veulen was Henderson SVN, een zoon van de Grand Prix-producent De Niro uit O.Esther elite pref van Jazz, de moeder van het toptalent Asther de Jeu dat komend weekeinde haar debuut maakt in de Lichte Tour onder Edward Gal. Overgrootmoeder Esther is de moeder van Sisther de Jeu. Via een telefonisch bod kwam het zeer complete hengstveulen, dat niet spectaculair, maar wel zeer functioneel bewoog, in handen van Blue Hors-manager Esben Möller.

Even tevoren hing Denemarken ook al aan de lijn voor de bewegingskunstenaar Hoby Utopia, een bloedgemaakte zoon van Chippendale uit de rechtstreekse familie van Vivaldi en Wiona Utopia. Voor dit topveulen kwamen de biedingen van alle kanten. Pijlsnel kwam veilingmeester Hans Sinnige uit op 36.000 euro.

De zeer goede kwaliteit van de dressuurveulens was eigenlijk het grote verschil met voorgaande jaren, toen het op Prinsjesdag toch vooral van de super interessante springveulens moest komen. Die waren er gisteravond in een volle Willem-Alexanderhal van het KNHS-centrum overigens ook. Voor een opvallend op haar vader lijkend merrieveulen van Big Star kwam de teller uit op 23.000 euro. Alan Waldman fokte de zeer exclusieve Hieka W uit Delight W. Deze dochter van Clearway komt uit het internationale springpaard Rockella-S (v. Little Rock), de halfzus van Vrieda O die in Londen deelnam aan de Olympische Spelen.

De in Nederland wonende Amerikaanse paardenhandelaar Alan Waldman deed als fokker goede zaken. Zijn hengstveulen Hero W (Kannan x Carthago, halfbroer van van Zerly) kwam in rap tempo uit op 19.000 euro.

Alle 73 veulens die ter veiling verschenen werden gegund. 25 veulens leverden een bedrag op van 10.000 euro of hoger. De laagste prijs was 3500 euro voor een hengstveulen van Jazz x Darwin. De naar het overleden bestuurslid Gem Dekker vernoemde trofee voor de Prinsjesdag-fokker van het jaar kwam in handen van Kees Klaver.

Lees vrijdag meer over de Prinsjesdagveiling in De Paardenkrant.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.