Ga naar hoofdinhoud

Gemiddeld dik 4.000 euro voor 75 veulens op ESHA

Hengstveulen Verdi x Stakkato - Foto: ESHA

Met 15.000 euro was het veulen Sushi van de Bisschop (Di Cantero van ter Hulst Z x Kannan x Berlin) de duurste tijdens de veulenveiling van de European Sport Horse Auction. De totale omzet op deze avond was 320.750 euro, met een gemiddelde prijs van 4.220 euro. Een mooi gemiddelde voor een veiling waar, behalve een check op correctheid en gezondheid, alle fokkers welkom waren met hun veulens. 

Organisator Dennis Swennen: “We hebben als organisatie alleen via de check van Dierenartsenpraktijk De Meijerij ervoor gezorgd dat veulens op correctheid en gezondheid zijn toegelaten, verder was iedereen welkom. Dan krijg je betere en minder goede veulens en het publiek ziet dat heus wel.”

Laagdrempelige etalage

“Toch willen we in die trend doorgaan want hiermee krijgen we realistische prijzen en maken we laagdrempelige etalage voor fokkers om hun veulen te verkopen. Tegen die achtergrond zijn we niet alleen heel tevreden met die gemiddelde prijs van 4.220 euro we zijn ook super tevreden over weer een heel mooie veilingavond met zoveel publiek en voor elk wat wils. Volgend jaar in maart willen we opnieuw komen met een veiling waarmee we iedereen gaan verrassen. En volgend jaar houden we ook weer in de dagen na Zangersheide zo’n geweldige driedaagse veiling.”

Druk

Het was weer druk in De Molenheide in Schijndel waar de derde avond van de vernieuwde European Sport Horse Auction gehouden werd. Opnieuw was een zeer gevarieerd internationaal publiek op de veiling afgekomen, met veel internationale springruiters. Veilingmeesters Koen Olaerts en Marthijs Brouwer begonnen stipt om 19.00 uur om de lange lijst van 75 veulens te kunnen verkopen. Behalve de Sushi van de Bisschop -zoon waren ook het hengstveulen van Verdi x Stakkato x Cassini dat naar Spanje gaat voor 14.000 euro, een merrieveulen van Quabri De L’Isle x Padinus x Burggraaf dat voor  10.000 euro vertrekt naar Engeland en het merrieveulen Lavalino x Doré van ’t Zorgvliet met 9.500 euro opvallende veulens in de wisselvallige collectie die niet geselecteerd was.
Collectie

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook