Ga naar hoofdinhoud

Gemiddeld dik 5.000 euro op Westfaalse onlineveiling

Silencio (v. Sir Heinrich) - Foto: Westfalenpferde.de

19 veulens kwamen de afgelopen week op de tweede Westfaalse online veulenveiling onder de hamer en gemiddeld brachten de 19 dressuur- en sprinveulens 5.078 euro op. Op deze online veiling, waarvoor minder streng werd geselecteerd dan voor de reguliere veilingen, bracht de topper 8.750 euro op. Voor het vaderschap van deze veilingtopper tekende weer Sir Heinrich (Sir Donnerhall I x Fürst Heinrich).

Sir Heinrich is de volle broer van de nummer 3 (en publiekslieveling) van het Wereldkampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden, Candy OLD, de volle broer van Bundeskampioene Caty OLD en de volle broer van Bundeskampioene Cindy OLD. Zelf was Sir Heinrich ook Bundeskampioen, maar nog bekender is hij van zijn duur verkochte nafok in Westfalen. De voshengst die al jaren een vol dekboek heeft (de afgelopen jaren dekte hij keer op keer de meeste Westfaalse merries) leverde in deze online veiling ook de topper met Silencio (mv. Floresco).

Drie springgefokte veulens

Drie springgefokte veulens volgden Silencio in de prijzenstatistiek. Corazon (Caroly x Cornet Obolensky) bracht 7.000 euro op, Nike on Air (Numero Uno x Feuerwerk) bracht 6.500 euro in het laatje en Herzogin (Hickstead White x Cornet Obolensky) 5.750 euro.

Het goedkoopste veulen bracht 3.500 euro op (dressuurveulen van Frascino x Florenciano) en twee anderen kwamen ook niet boven de 4.000 euro. 16 veulens werden wel boven die prijs verkocht.

Alle veulens (en de prijzen) zijn nog online te bekijken

Silencio

Corazon

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook