Ga naar hoofdinhoud

Gemiddeld ruim 10.000 euro voor Holsteinse veulens

Foto: Holsteiner Verband

Gemiddeld werd er gisteren ruim 10.000 euro betaald op de Holsteiner veulenkeuring in Elmshorn. De 22 veulens in de veiling vonden vlot een nieuwe eigenaar voor prijzen tussen de 4.500 en 20.000 euro. Topper van de veiling werd een hengstveulen van Casaltino. Dit hengstveulen uit een moeder van Contender blijft voor 20.000 euro in Duitsland. 

Casall, het beste springpaard van 2015 (bron), was voor een groot deel verantwoordelijk voor de veulencollectie van dit jaar. Maar liefst vijf directe nakomelingen van het toppaard van Rolf-Göran Bengtsson kwamen onder de hamer. Daarnaast staat hij te boek als grootvader van drie veulens in de veiling.

20.000 euro werd betaald voor een hengstveulen van Casaltino x Contender x Aloubé Z. 15.000 euro was er voor merrieveulen van Casall x Leandro en een hengstveulen van Casall x Quite Capitol bracht 14.000 euro in het laatje.

De op één na hoogste prijs ging naar een dochter van een andere ster uit de springsport. 17.500 euro werd betaald voor een merrieveulen van Cornet Obolensky x Cassini I.

De duurste veulens blijven allemaal in Duitsland. Verder kochten Amerikanen, Argentijnen, Britten, Esten, Italianen en Zweden Holsteiner veulens.

Klik hier voor de uitslag. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Holsteiner Verband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook