Ga naar hoofdinhoud

Gemiddelde kwaliteit gaat vooruit in Salland

De laatste stamboekkeuring van de regio Overijssel woensdag in Mariënheem was er één met een brede middengroep, waarbij de kwaliteit in de kop in Lonneker beter was. “Toch hebben we een heel stel merries ster kunnen maken met 75 punten voor exterieur en 80 voor het springen. De gemiddelde kwaliteit gaat hard vooruit in Salland,” vertelt regio-inspecteur Henk Dirksen.

De hoogste springcijfers van de dag gingen naar Evita (Numero Uno x Morgan elite pref sport-(spr) v.Voltaire), gefokt door B.A.M. Booyink uit Luttenberg, die 75 voor exterieur kreeg en maar liefst 85 voor springen. “Een merrie met heel mooie verhoudingen in de partijen en een mooi front, een plezier om naar te kijken”, licht Klaas Iwema toe. Ook voor de twaalfjarige T. Termie 21 (Voltaire x Dwermie stb pref prest v.G.Ramiro Z) waren er hoge cijfers. De merries van Stal Roelofs kreeg 80 punten voor exterieur en springen.

Eén van de beste dressuurpaarden was de Ampère-dochter Eluciënne V.O.D., gefokt uit de moeder van de goedgekeurde hengsten Davino V.O.D. (v. Hotline) en UB40 (v. Olivi), Kilucienne keur pref prest sport-(dres) (v. Michelangelo). A.J. van Os uit Sprang-Capelle fokte Eluciënne V.O.D., die veel lengte in haar lichaam heeft en heel veel voorhand. Ze mocht een fractie meer verbinding hebben in de voorhand maar beweegt heel mooi bergop met een goed achterbeengebruik en galoppeert fijn. Ze kreeg 75 punten voor exterieur en 80 voor beweging. Sportmerrie Tirana (Nourejev x Hylinda stb v. Able Albert xx, fokker U.M. van Denzel-Lamers uit Kollummerzwaag) van H.L. Verra uit Deventer kreeg 75 punten voor haar mooie sportmodel en werd daarmee eveneens ster.

De Centrale Keuring van Overijssel vindt op 12 juli plaats tijdens CSI Geesteren.

Bron: Horses/KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook