Ga naar hoofdinhoud

Gemiddelde kwaliteit gaat vooruit in Salland

De laatste stamboekkeuring van de regio Overijssel woensdag in Mariënheem was er één met een brede middengroep, waarbij de kwaliteit in de kop in Lonneker beter was. “Toch hebben we een heel stel merries ster kunnen maken met 75 punten voor exterieur en 80 voor het springen. De gemiddelde kwaliteit gaat hard vooruit in Salland,” vertelt regio-inspecteur Henk Dirksen.

De hoogste springcijfers van de dag gingen naar Evita (Numero Uno x Morgan elite pref sport-(spr) v.Voltaire), gefokt door B.A.M. Booyink uit Luttenberg, die 75 voor exterieur kreeg en maar liefst 85 voor springen. “Een merrie met heel mooie verhoudingen in de partijen en een mooi front, een plezier om naar te kijken”, licht Klaas Iwema toe. Ook voor de twaalfjarige T. Termie 21 (Voltaire x Dwermie stb pref prest v.G.Ramiro Z) waren er hoge cijfers. De merries van Stal Roelofs kreeg 80 punten voor exterieur en springen.

Eén van de beste dressuurpaarden was de Ampère-dochter Eluciënne V.O.D., gefokt uit de moeder van de goedgekeurde hengsten Davino V.O.D. (v. Hotline) en UB40 (v. Olivi), Kilucienne keur pref prest sport-(dres) (v. Michelangelo). A.J. van Os uit Sprang-Capelle fokte Eluciënne V.O.D., die veel lengte in haar lichaam heeft en heel veel voorhand. Ze mocht een fractie meer verbinding hebben in de voorhand maar beweegt heel mooi bergop met een goed achterbeengebruik en galoppeert fijn. Ze kreeg 75 punten voor exterieur en 80 voor beweging. Sportmerrie Tirana (Nourejev x Hylinda stb v. Able Albert xx, fokker U.M. van Denzel-Lamers uit Kollummerzwaag) van H.L. Verra uit Deventer kreeg 75 punten voor haar mooie sportmodel en werd daarmee eveneens ster.

De Centrale Keuring van Overijssel vindt op 12 juli plaats tijdens CSI Geesteren.

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook