Ga naar hoofdinhoud

Gerna en Famoya kampioenen op CK Zeeland

De Centrale Keuring in Zeeland, Vrouwenpolder deelde gister vijf tickets uit voor Ermelo. Twee springmerries en drie veulens mogen door. De kampioenen werden Boss-dochter Gerna en Tuschinski-dochter Famoya

De vier driejarige stermerries in de springrichting werden allen bevorderd. Tot kopnummer werd Gerna (v. Boss) benoemd, en in de kampioenskeuring versloeg ze het kopnummer van de vier- tot en met zevenjarigen: de aansprekende Davella (v. Cartano), die zich op de stamboekkeuring al patent had laten zien. “De kampioene Gerna is een scherp gemodelleerde merrie die al voor 80 punten heeft gesprongen. Aan de hand liet ze veel lossigheid in de beweging zien”, lichtte inspecteur Petro Trommelen toe. Gerna mag naar de Nationale Merriekeuring en zal daar vanuit Zeeland worden vergezeld van de nummer twee: de sterk gebouwde Geniene ster prok (v. Zirocco Blue VDL). Deze merrie sprong op de stamboekkeuring ook al naar 80 punten.

Bij de dressuurmerries werden twee van de vier driejarige merries bevorderd. Beste driejarige bleek Gradonna (v. Jazz). Deze goed gemodelleerde merrie maakte veel front in beweging. Omdat zij niet uit Zeeland afkomstig is, werd de als tweede geplaatste Gentle Lady (v. Oscar) afgevaardigd naar de kampioenskeuring. Deze sterk gebouwde merrie heeft een mooi voorbeengebruik in de beweging. Ze nam het op tegen het kopnummer van de vier- tot en met zevenjarigen: Famoya elite IBOP-dres (v. Tuschinski). Deze vierjarige merrie is met haar 1.62m niet de grootste, maar ze waardeert zich enorm op in de beweging en liep eerder al naar de goede score van 84 punten in de IBOP. Daarmee bleef ze de Oscar-dochter Gentle Lady voor en werd Famoya gehuldigd tot Zeeuws kampioen in de dressuurrichting.

Twee springveulens mogen naar Ermelo. Kampioen Jambezi (v. Zambesi) is daar één van. “Een heel rassig veulen met een goed model en een lichtvoetige galop”, beoordeelde Trommelen. Ook Jolly Blue (v. Zirocco Blue VDL) mag naar de Nationale. Dit jonge veulen galoppeerde met veel lossigheid en schakelvermogen. In de dressuurrichting mag alleen kampioensveulen Jurona (v. Charmeur) naar Ermelo. “Een jong veulen met veel ras en een heel aansprekende manier van draven, met veel techniek en tritt.”

De hoogste punten in de Pavo Cup gingen bij de vierjarigen naar Famorka elite IBOP-dres (v. Blue Hors Romanov), wiens fokker en eigenaar op de CK in Zeeland tevens werd gehuldigd tot Zeeuws fokker van het jaar: Loucky Hagens-Groosman uit Cadzand. Onder Femke de Laat liet de aansprekende en expressief bewegende Famorka 80 punten bijeen. Bij de vijfjarigen zegevierde El Macho Malo (v. Jazz). Onder Amey Wagenaar liep de nog wat groene vijfjarige met een fantastische draf naar 81 punten.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook