Ga naar hoofdinhoud

Gert Hofs Fokker van het Jaar, Odessa Paard van het Jaar

Fokkerij
Foto Lonneke Ruesink

Op de Hietmaat in Hengelo vond gisteren de Nationale Dag van het Gelders Paard plaats. Gert Hofs uit Westendorp werd bekroond tot Fokker van het Jaar. De jury prijsde vooral zijn inzet voor de promotie van het Gelders paard. De titel Paard van het Jaar ging naar de zestienjarige Odessa van Verhagen uit Bergeijk.

De door Van Staveren uit Doornspijk gefokte Elvera van het Rodeland  won de rubriek voor driejarige merries en schreef aan het einde van de dag tevens de titel Dagkampioen op haar naam. Elvera staat nu geregistreerd bij Van der Landen in Nunspeet. In de rubriek voor driejarigen behaalden zeven merries het voorlopig keurpredikaat en voor de kampioenskeuring mochten er vijf terugkomen. Tijdens de kampioenskeuring voor de vier- tot en met zevenjarige stermerries was de zevenjarige Domenica de beste. Deze merrie is geregistreerd bij Meninting-Reintjes uit Stokkum en gefokt bij Reintjes in ’s-Heerenberg.

Bij de veulens was het de sterk bewegende Henkie die de concurrentie achter zich liet. Het dier is gefokt bij de familie Hekkert uit Wijhe en geregistreerd bij Van Manen uit Brummen en Schlief uit Drempt.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook