Ga naar hoofdinhoud

Gert Hofs Fokker van het Jaar, Odessa Paard van het Jaar

Fokkerij
Foto Lonneke Ruesink

Op de Hietmaat in Hengelo vond gisteren de Nationale Dag van het Gelders Paard plaats. Gert Hofs uit Westendorp werd bekroond tot Fokker van het Jaar. De jury prijsde vooral zijn inzet voor de promotie van het Gelders paard. De titel Paard van het Jaar ging naar de zestienjarige Odessa van Verhagen uit Bergeijk.

De door Van Staveren uit Doornspijk gefokte Elvera van het Rodeland  won de rubriek voor driejarige merries en schreef aan het einde van de dag tevens de titel Dagkampioen op haar naam. Elvera staat nu geregistreerd bij Van der Landen in Nunspeet. In de rubriek voor driejarigen behaalden zeven merries het voorlopig keurpredikaat en voor de kampioenskeuring mochten er vijf terugkomen. Tijdens de kampioenskeuring voor de vier- tot en met zevenjarige stermerries was de zevenjarige Domenica de beste. Deze merrie is geregistreerd bij Meninting-Reintjes uit Stokkum en gefokt bij Reintjes in ’s-Heerenberg.

Bij de veulens was het de sterk bewegende Henkie die de concurrentie achter zich liet. Het dier is gefokt bij de familie Hekkert uit Wijhe en geregistreerd bij Van Manen uit Brummen en Schlief uit Drempt.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook