Ga naar hoofdinhoud

Gesprekken over Landgestüt Dillenburg lopen moeizaam

Landgestüt Dillenburg

In juli kwam het nieuws naar buiten dat Landgestüt Dillenburg, wegens het welzijn van de paarden, haar deuren noodgedwongen zou moeten sluiten. Doordat de stoeterij maatregelen heeft getroffen, is de minister van Milieu op haar besluit teruggekomen waardoor de stoeterij toch kan blijven bestaan. Maar de toekomst van Landgestüt Dillenburg is nog lang niet zeker. De gesprekken tussen het ministerie en de belanghebbende partijen lopen uiterst moeizaam.

Belanghebbenden om Landgestüt Dillenburg proberen met het ministerie te praten over de uitvoering van de opgestelde maatregelen, maar het ministerie schijnt niet te reageren op verzoeken. “Dit is erg teleurstellend en niet een manier om met elkaar te gaan,” aldus Michael Lotz, burgemeester van de stad Dillenburg en voorzitter van de sponsorvereniging. “Ik verwacht een nauwe samenwerking tussen de stad en het land en verzoek de minister om met ons te gaan zitten om zinvolle concepten uit te werken.”

De minister wil dat de onderzoeksresultaten meegenomen worden in het nieuwe plan. Hieruit is gebleken dat er 41 dieren gehouden kunnen worden op de stoeterij. Echter eist ze dat de hengstentak van het bedrijf gesloten wordt. Deze dieren staan nu te koop. Toch zet de voorzitter van de paardensportverband van Hessen (PSVH) en FN vice-voorzitter Dr. Harald Hohmann zijn vraagtekens bij de bedoelingen van de minister. “Volgens de minister zou de leefomgeving niet voldoen aan de behoeften van de hengsten. Hormonaal gezien zou deze omgeving niet bij hen passen. Maar ik vraag mij af of de nieuwe eigenaren van de hengsten dan wel kunnen voldoen aan haar voorwaarden.”

Robert Kuypers verklaart namens het paardensportverband van Hessen dat deze landelijke rij- en menschool de hengsten op een andere manier kan inzetten. Hij geeft aan dat door de grote vraag naar cursussen en instructie het bedrijf zelfs uitgebreid kan worden, wat nu niet mogelijk is door het lage aantal schoolpaarden. “De hengsten kunnen meer dan ooit gebruikt worden. Dit kan nog efficiënter zijn als er meer paarden bij komen,” aldus Kuypers.

Het is niet bekend of en wanneer er weer gesprekken zullen plaatsvinden.

Bron: St-Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook