Ga naar hoofdinhoud

Gewonnen dekking van Emilion levert NVK-kampioen Mijnsinaa

Mijnsinaa (v. Emilion) - Foto: Rick Helmink

Vorig jaar schreef de VDL Stud ter ere van de dertigste verjaardag van Emilion een wedstrijd uit met als prijs een dekking van de preferente hengst. Fokkers konden een slogan bedenken voor de verjaardag van de Wellington-zoon en daarmee een dekking winnen. Iekje van der Meer uit Lucaswolde deed mee, leverde een slogan in en won de dekking. Die dekking leverde de NVK-kampioene springen 2017 op: het merrieveulen Mijnsinaa (uit Amersinaa v. Indoctro). 

‘Mei de hân oan de ploech en de blik foarût, mei een Emilion springe jo der altijd ût!’ (met de hand aan de ploeg en de blik vooruit, met een Emilion spring je er altijd uit), dat is de slagzin die Iekje van der Meer en Sietse van der Meer als medefokker en -eigenaar de kampioene 2017 opleverde. “Een lang gelijnd merrieveulen met veel ras en uitstraling en een zeer goede galop”, aldus Bart Henstra, juryvoorzitter.

Nafok van VDL-hengsten op plaatsen 1 tot en met 7

Op de plaatsen 2 tot en met 7 ook nakomelingen van VDL-hengsten: de tweede plaats was voor het merrieveulen Mariano.D (Falaise de Muze x Indoctro) van H. van Dael uit Kelpen Oler (uit de stam van hengstenkeuringskampioen Jardonnay VDL) en derde werd Moonlight.D (Harley VDL x Vegas VDL) van J. Dikkema jr. uit Scharmer. De plaatsen 4 en 5 werden vergeven aan Munanita (Impressive VDL x Charisma) van J.W. van Wessel uit Zwartebroek en Magdalena VDL (Insider VDL x Baltic VDL) van de VDL Stud. Heathrow (v. Der Senaat 111) had als enige hengst twee veulens in de kampioensring.

Noordelijke fokkers

Fokkers uit de drie Noordelijke provincies (Drenthe, Friesland, Groningen) nemen de KWPN-keuringen nog serieus. Dat bleek al op de Centrale Keuringen in die provincies, maar ook in de strijd om de nationale titel bij de springgefokte veulens is de Noordelijke invloed groot. 7 van de 12 veulens in de kampioensring komen uit het Noorden.

Volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook